Mit kell tudni a paroxysmal pitvarfibrillációról? A

Mit kell tudni a paroxysmal pitvarfibrillációról? A

pitvarfibrilláció, más néven A-FIB, az aritmia leggyakoribb formája, amely olyan állapot, amikor az ember szívritmusproblémákat tapasztal.

Paroxysmal pitvarfibrilláció akkor fordul elő, amikor egy gyors, szokatlan pulzusszám hirtelen elindul, majd 7 napon belül megáll. Időszakos A-FIB néven is ismert, és gyakran kevesebb, mint 24 órán át tart.

Az American Heart Association (AHA) becslése szerint 2,7 millió amerikai ember él valamilyen A-FIB-vel. A paroxysmal A-FIB megtapasztalásának valószínűsége az életkorral növekszik.

Míg a paroxysmal A-FIB önmagában nem életveszélyes, súlyos következményei lehetnek. Ennek eredményeként nagyon fontos a probléma diagnosztizálása és kezelése a lehető legkorábban.

okok

A paroxysmal A-Fib akkor fordul elő, amikor a szívben rendellenes elektromos útvonalak vannak, és a szív nem ver be rendszeresen, vagy nem szivattyúzza a test körül elegendő oxigénben gazdag vért.

társítható a már létező vagy korábbi egészségi állapotokkal, például:

 • Előző szívroham vagy szívműtét
 • Szívbetegség <//
 • Alvási apnoe
 • Magas vérnyomás
 • Tüdőbetegség
 • hiperaktív pajzsmirigy

Bizonyos életmódválasztás lehet szintén az A-FIB-hez vezet, mint például:

 • Túlzott alkohol
 • Dohányzás
 • Más stimulánsok, például koffein és néhány tőzsdén kívül Gyógyszeres kezelés
 • Illegális gyógyszerek, például amfetaminok, metamfetaminok és kokain
 • Túlsúlyos vagy elhízott
 • Rossz alvás
 • Hosszúságú testmozgás

A testmozgást egészséges szokásnak tekintik. Az embereknek azonban új edzés megkezdése vagy gyakorlatuk intenzitásának növelése előtt konzultálniuk kell orvosukkal. Bizonyos esetekben a megnövekedett testmozgás az A-FIB-hez is vezethet, mivel a törzs a szívre helyezkedik.

tünetek

A paroxysmal A-fib gyakori tünetei:

 • Racing szív vagy szívdobogás
 • Légzéshiány
 • szédülés vagy könnyű fejesség
 • Fáradtság vagy gyengeség
 • Narea

Ha valaki tapasztalja meg ezeket a tüneteket, akkor nekik kell Vegye fel a kapcsolatot orvosával, amint észreveszik őket. Még ha a tünetek eltűnnek is, fontos, hogy az emberek fizikai vizsgálatot végezzenek és figyelemmel kísérjék szívük aktivitását.

Néha nincsenek tünetek. Az orvos azonban képes lesz diagnosztizálni a problémát fizikai vizsgálat vagy elektrokardiogram (EKG vagy EKG) segítségével.

Az EKG egy egyszerű teszt, amely magában foglalja a karok, a lábak és a mellkas bőréhez rögzített érzékelőkkel. Az érzékelők minden alkalommal érzékelik az elektromos jeleket. Az orvos a jeleket használja a problémák azonosítására. Az EKG -teszt általában csak néhány percet vesz igénybe.

szövődmények

A paroxysmal A-FIB legtöbb esete természetesen áthalad, de az A-FIB súlyos következményekkel járhat. Tehát, ha egy személy megváltozik a szívük ritmusában, azonnal orvosi segítséget kell kérnie.

A legsúlyosabb esetekben a paroxysmal A-FIB szívelégtelenséghez vagy stroke-hoz vezethet. Az AHA szerint az A-FIB-vel rendelkező emberek ötször nagyobb valószínűséggel bírnak, mint más emberek.

Ennek oka az, hogy az A-FIB befolyásolja a test körüli véráramlást. A vér statikussá válhat, és a vérrögök a szív felső kamrájában. Ha ezt ezután az agyba pumpálják, eltömítheti az artériát és stroke -ot okozhat.

A stroke figyelmeztető jelei:

 • Face leeső
 • A kar, az arc vagy a láb zsibbadása vagy gyengesége, különösen a test egyik oldalán
 • Nehéz beszéd vagy a beszéd megértése
 • Nehéz látni az egyik vagy mindkét szemből
 • szédülés, az egyensúly és a koordináció elvesztése, valamint a séta nehézsége
 • hirtelen, súlyos fejfájás, amelynek ismert oka

Kezelés

Számos kezelési lehetőség létezik:

 • A sebességvezérlő gyógyszerek: Ez a leggyakoribb A-FIB kezelés. Célja, hogy a pulzusszámot percenként 60 és 80 ütésnél csökkentse nyugalomban, és szabályozza az elektromos áramokat is.
 • Ritmusszabályozás: Néha orvosi kardioverziónak nevezik, a ritmusszabályozás célja, hogy a szívet visszahozza a természetes ritmushoz.
 • Vérhígítók vagy antikoagulánsok: Az orvosok felírhatják ezeket a gyógyszereket, hogy megakadályozzák a vérrögést, ami viszont csökkenti a stroke valószínűségét.
 • Elektromos kardioverzió: Ez a kezelés elektromos áramot használ a szív természetes ritmusra történő helyreállításához. Ennek a kezelésnek a célja, hogy elérje ugyanazt a célt, mint a ritmusvezérlő gyógyszerek. Általánosabban használják azokat az emberek számára, akiknél több mint 48 órán keresztül élnek paroxysmal A-FIB.

Az orvosok gyakran adnak vérhígítókat az elektromos kardioverzió mellett, hogy korlátozzák a stroke esélyét a folyamat során.

Egy másik eljárás, az A-FIB kezelésére, az úgynevezett katéter ablációval, magában foglalja a szív olyan területeit, amelyek problémákat okoznak. A paroxysmal A-FIB akkor fordul elő, amikor a szív elektromos árama eléri a szívizomot, amelyet általában nem ér el, ami szabálytalan vagy szokatlan szívveréseket okoz. A terület megsemmisítése megakadályozza, hogy ez megtörténjen.

Ezen eljárás során az orvos vékony huzalokat helyez be, amelyeket katétereknek hívnak egy vénába az ember nyakában vagy ágyékában. Ezeket a vezetékeket ezután a szívhez vezetik, ahol a vezetékek végén fűtött elektródák a problémát használják.

Az ezen eljárást végző személy általában helyi érzéstelenítést kap azon a területen, ahol a vezetékeket behelyezik. A személy általában ébren van az eljárás során, de néhány ember nyugtatható. A legtöbb ember ugyanazon a napon hazamehet, bár mások egy éjszakánként is tarthatók.

A műtét során bekövetkezett szövődmények megnövekedett kockázata miatt az orvosok valószínűleg azt javasolják, hogy az emberek, akiknek paroxizmális A-FIB-t tapasztalnak, elsősorban gyógyszeres kezelést kell szedni.

Az életmód változásai

A dohányzás feladása és a túlzott alkohol elkerülése elősegíti a paroxysmal A-FIB kialakulásának esélyét. Az embereknek egészséges és kiegyensúlyozott étrendet quick fit fórum https://harmoniqhealth.com/ is kell enniük, és meg kell próbálniuk a fogyást, ha túlsúlyosak vagy elhízottak.

A stresszt a lehető legnagyobb mértékben elkerülve az ember számára is jó módja annak, hogy csökkentse az A-FIB kialakulásának esélyét. A hosszabb vagy hirtelen stressz összekapcsolódhat az A-FIB-vel, így a stressz korlátozása és a stresszcsökkentő gyakorlatok, például a jóga gyakorlása segíthet.

Paroxysmal A-FIB-vel való élés

A legtöbb paroxysmal A-FIB-ben szenvedő ember normál és egészséges életet él, még azok is, akik kezelést igényelnek. A paroxysmal A-FIB-vel való jól megélhetés magában foglalja a kockázati tényezők ellenőrzését, annak megismerését, hogy mi kiválthatja az A-FIB-t, és egy hosszú távú kezelési terv kidolgozását orvossal.

Itt van néhány gyakran feltett kérdés a paroxysmal A-FIB-vel való élésről.

Gyakorolhatok vagy szexelhetek?

Az embereknek képesnek kell lenniük arra, hogy élvezzék az összes normál napi tevékenységüket. Míg a hosszabb testmozgás összekapcsolható a paroxysmal A-FIB-vel, a mérsékelt testmozgás jó dolog. Az embereknek meg kell vitatniuk az orvosukkal, hogy milyen szintű testmozgást tudnak megbirkózni.

A rendszeres szexuális tevékenység jó lehet a szív számára, és segíthet a stressz enyhítésében.

vezethetek?

Igen. Időnként a paroxysmal A-FIB szédülést vagy könnyedséget okozhat, így az embereknek először először ellenőrizniük kell orvosukat.

Ha valaki elkezdi tapasztalni az A-FIB tüneteit, akkor mindig át kell húzniuk az út szélén lévő biztonságos területre.

Igyálhatok -e alkoholt és koffeint?

A mérsékelt alkoholfogyasztásnak rendben kell lennie, de az embereknek kerülniük kell a túlzott alkoholfogyasztást. Javasoljuk, hogy az emberek kipróbálják legalább 2-3 alkoholmentes napot.

koffeinmentes italokkal, például tea, kávé és energiaitalok, nincs olyan erős bizonyíték, amely összekapcsolja a fogyasztásukat az A-FIB-vel. A magas koffeinbevitel azonban megnövekedett vérnyomást okozhat, amely az A-FIB-hez kapcsolódik. Mint ilyen, a koffein mérsékelt szintre történő korlátozását is javasoljuk.

utazhatok?

Ha a paroxysmal A-FIB-t kezelik és stabil, akkor nincs ok arra, hogy az emberek nem tudnak utazni és repülni. Azonban mindig ellenőrizze az orvoshoz először, mivel a szélsőséges hőmérsékletek és a magas tengerszint feletti magasságok problémákat okozhatnak. Utazás közben az embereknek meg kell győződniük arról, hogy elegendő gyógyszert kapnak az utazás teljes időszakára.

Az A-FIB-betegek többsége utazási biztosítást kaphat, bár a díj magasabb lehet.

Hogyan változik a paroxysmal A-FIB idővel?

Ha a tünetek több mint egy hétig folytatódnak, akkor az állapot tartós A-FIB lesz. Ez ugyanúgy kezelhető.

Ha a perzisztens A-FIB gyakrabban fordul elő, akkor állandó A-FIB-ként alakulhat ki. Ha ez megtörténik, a normál szívritmust nem lehet visszaállítani a kezeléssel.

Az embereknek mindig ellenőrizniük kell orvosukkal, ha bármilyen aggodalmuk van.

 • Szívbetegség
 • A kardiovaszkuláris/kardiológia
 • Cat 1

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a következőkből származnak Készen felülvizsgált tanulmányok, tudományos kutatóintézetek, valamint orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a